ReferenserVad andra säger.


referenserFöreläsningar.
I det uppkopplade och höga tempo som tycks ha blivit vår vardag, benar Åsa ut vad som händer med oss och vår omgivning. Vad är stress och återhämtning? Och vad händer med oss när vi inte lyssnar på kroppens signaler? Denna föreläsning borde ingå i alla chefers och medarbetares utbildning för att främja hälsa och välbefinnande både på arbetsplatsen och i hemmet.
Jenny Eriksdotter, Rotary (1/4 2019)


”Åsa får åhörarna att slappna av med hjälp av enkla övningar som bara tar en minut. Hon förklarar varför det är så viktigt att andas och att bry oss mer om oss själva.”
– Torild Ibsen, Anhörigkonsulent, Ludvika kommun (5/10 2018)


”Om jag hade träffat Åsa förut så skulle mitt liv varit mindre stressigt”
– Elev, Carlsund Utbildningscentrum (28/9 2018)


”Ett otroligt stort tack till dig Åsa! Du gav oss nya tankar och väldigt bra exempel på hur man kan motverka stress. När tigern kommer in i rummet och när man ska ställa undan det tunga vattenglaset. Åsas presentation innehåller också bra och tydliga bilder som gör så att hennes budskap blir extra tydligt.”
– Daniel Ericsson, Lärare, Carlsund Utbildningscentrum (29/9 2018)


”Åsa är livsbejakande i tunga frågor som är på riktigt, på liv och död. Hennes sätt att föreläsa fick oss att tänka över vilka val vi gjort i livet och framförallt: hon lär ut konsten att förstå att även om du inte kan påverka den sjukdomssituation du befinner dig i så har du ett annat viktigt val att göra och det är hur du mentalt hanterar din situation. Kan starkt rekommendera Åsa till som vi, neurologiskt handikappade men även osjuka människor som fastnat i livet för du inser när du lyssnar på Åsa att du har ett eget ansvar att ta dig ur situationen. Sa inte att det var lätt; sa att Åsa lär dig att det faktiskt går att ändra ditt synsätt på ditt liv och din omgivning.”
– Susanne Zell, Koordinator/beställare, Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (30/8 2018)


”Åsa är en utmärkt föreläsare som på ett mycket lugnt och metodiskt sätt pratar om viktiga bitar i vår stressade tillvaro. Hon ger oss också verktyg för att stärka oss själva, minska på stressen och se vilka tankar som styr oss. Hon är inspirerande och lyckas få publiken engagerad.”
– Gunvie Salmons, HR-generalist, Ludvika kommun (26/6 2018)


”Som föreläsare för anhöriga till dementa eller anhöriga till personer med psykisk ohälsa är Åsa mycket passande. På ett lugnt och sakligt sätt får hon med publiken i föreläsningen, de vågar prata. Bara det är ett mycket bra betyg. Därtill får publiken olika exempel vad man kan göra med sin egen situation, hur man kan få ett lugn och få de negativa tankarna att ta mindre plats i ens liv, hur man kan få de positiva tankarna att ge en styrka och lugn. Jag rekommenderar Åsa varmt som föreläsare.”
– Karin Lindqvist, Verksamhetsutvecklare, Studieförbundet Vuxenskolan, Ludvika (24/5 2018)


”Åsa för fram sin information på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Hon delar med sig av tips om hur man kan stärka sitt jag och hur man får den vila man behöver. Det är lätt att lyssna på Åsa och föreläsningen blir aldrig långsam.”
– Torild Ibsen, Anhörigkonsulent, Ludvika kommun (23/5 2018)


”Åsa ger kunskap om hur kropp och knopp fungerar. Ger tydliga exempel på hur belastning till slut leder till utmattning, samt vilka verktyg vi kan användas oss av för att må bra.”
– Lena Eriksson, Anhörigsamordnare/Verksamhetsutvecklare, Smedjebackens kommun (23/5 2018)


”Åsa får mig och mina elever att tänka positiva tankar. Hon fångar mina elever från världens alla hörn med sin personlighet och intressanta ämne som ALLA kan relatera till. Hon går från teori till praktik under en förmiddag. Vi skrattar mycket och hennes övningar fungerar även som gruppstärkande övningar. Jag rekommenderar verkligen alla som har möjlighet att lyssna på Åsa. Det som är unikt förutom hennes budskap är de tydliga bilderna och hennes förmåga att anpassa språket till en målgrupp som inte har svenska som modersmål. Vi förstår budskapet och får med oss konkreta tips på hur vi kan hantera stress och motgångar i vardagen. Mycket värdefullt i dagens samhälle där många nyanlända har traumatiska händelser i sitt bagage.”
– Daniel Ericsson, Lärare, Carlsunds utbildningscentrum, Motala (21/5 2018)


”När vi efter föreläsningen talade om den så beskrev en av mina elever föreläsningen ”som en stor, varm famn”. Åsa guidade oss på ett lätt sätt så att vi förstod varför vi blir stressade. Hon hade en fin presentation med ett fantastiskt bildstöd så att det var lätt att följa med och förstå. Hon berättade på ett mycket engagerat sätt och varvade teorier, bra exempel och praktiska övningar. Alla var engagerade och tiden gick mycket fort. Det var ofta nära till skratt och trots allvaret i ämnet så skrattade vi tillsammans många gånger. Den sista stunden fick vi flertalet exempel på hur man på bästa sätt undviker att bli stressad. Det var handfasta tips som jag är helt säker på att vi alla kommer att ha stor nytta av.”
– Maria Nordenberg, Lärare, Carlsund utbildningscentrum, Motala (21/5 2018)


”Bra vidd i föreläsningen, hög igenkänningsfaktor för alla!”
– Patricia Magnell, Administrativ chef, Ludvika kommun (7/5 2018)


”Jag är mycket nöjd och skulle vilja samarbete mer med dig. Jag tycker att kombinationen av fakta, forskning och konkreta råd och verktyg var en mycket bra blandning. Samt ditt sätt att göra föreläsningen levande med målande beskrivningar.”
– Ursula Furtig, Folkhälsosamordnare, Ludvika kommun (11/12 2017)


”När jag blundar så ser jag bilderna (som visades under föreläsningen) och minns vad Åsa berättade…. hon gav mig så många ”krokar” att hänga upp min nya kunskap på. Proffsigt och superpedagogiskt genomfört!! Tack!”
– Carina Storgärds Rashford, Lärare, Stiernhööksgymnasiet, Rättvik (6/12 2017)


”Åsa har en fantastisk energi! Med fullkomlig närvaro ger hon kloka tips om hur livet kan bli roligare och mer innehållsrikt.”
– Caroline Levin, Grundare & VD, Pick Up Eko, Motala (19/11 2017)