Vad andra säger:Referenser.


referenserFöreläsningar.
I det uppkopplade och höga tempo som tycks ha blivit vår vardag, benar Åsa ut vad som händer med oss och vår omgivning. Vad är stress och återhämtning? Och vad händer med oss när vi inte lyssnar på kroppens signaler? Denna föreläsning borde ingå i alla chefers och medarbetares utbildning för att främja hälsa och välbefinnande både på arbetsplatsen och i hemmet.
Jenny Eriksdotter, Rotary (1/4 2019)


“Åsa får åhörarna att slappna av med hjälp av enkla övningar som bara tar en minut. Hon förklarar varför det är så viktigt att andas och att bry oss mer om oss själva.”
– Torild Ibsen, Anhörigkonsulent, Ludvika kommun (5/10 2018)


“Om jag hade träffat Åsa förut så skulle mitt liv varit mindre stressigt”
– Elev, Carlsund Utbildningscentrum (28/9 2018)


“Ett otroligt stort tack till dig Åsa! Du gav oss nya tankar och väldigt bra exempel på hur man kan motverka stress. När tigern kommer in i rummet och när man ska ställa undan det tunga vattenglaset. Åsas presentation innehåller också bra och tydliga bilder som gör så att hennes budskap blir extra tydligt.”
– Daniel Ericsson, Lärare, Carlsund Utbildningscentrum (29/9 2018)


“Åsa är livsbejakande i tunga frågor som är på riktigt, på liv och död. Hennes sätt att föreläsa fick oss att tänka över vilka val vi gjort i livet och framförallt: hon lär ut konsten att förstå att även om du inte kan påverka den sjukdomssituation du befinner dig i så har du ett annat viktigt val att göra och det är hur du mentalt hanterar din situation. Kan starkt rekommendera Åsa till som vi, neurologiskt handikappade men även osjuka människor som fastnat i livet för du inser när du lyssnar på Åsa att du har ett eget ansvar att ta dig ur situationen. Sa inte att det var lätt; sa att Åsa lär dig att det faktiskt går att ändra ditt synsätt på ditt liv och din omgivning.”
– Susanne Zell, Koordinator/beställare, Riksförbundet Huntingtons Sjukdom (30/8 2018)


“Åsa är en utmärkt föreläsare som på ett mycket lugnt och metodiskt sätt pratar om viktiga bitar i vår stressade tillvaro. Hon ger oss också verktyg för att stärka oss själva, minska på stressen och se vilka tankar som styr oss. Hon är inspirerande och lyckas få publiken engagerad.”
– Gunvie Salmons, HR-generalist, Ludvika kommun (26/6 2018)


“Som föreläsare för anhöriga till dementa eller anhöriga till personer med psykisk ohälsa är Åsa mycket passande. På ett lugnt och sakligt sätt får hon med publiken i föreläsningen, de vågar prata. Bara det är ett mycket bra betyg. Därtill får publiken olika exempel vad man kan göra med sin egen situation, hur man kan få ett lugn och få de negativa tankarna att ta mindre plats i ens liv, hur man kan få de positiva tankarna att ge en styrka och lugn. Jag rekommenderar Åsa varmt som föreläsare.”
– Karin Lindqvist, Verksamhetsutvecklare, Studieförbundet Vuxenskolan, Ludvika (24/5 2018)


“Åsa för fram sin information på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Hon delar med sig av tips om hur man kan stärka sitt jag och hur man får den vila man behöver. Det är lätt att lyssna på Åsa och föreläsningen blir aldrig långsam.”
– Torild Ibsen, Anhörigkonsulent, Ludvika kommun (23/5 2018)


“Åsa ger kunskap om hur kropp och knopp fungerar. Ger tydliga exempel på hur belastning till slut leder till utmattning, samt vilka verktyg vi kan användas oss av för att må bra.”
– Lena Eriksson, Anhörigsamordnare/Verksamhetsutvecklare, Smedjebackens kommun (23/5 2018)


“Åsa får mig och mina elever att tänka positiva tankar. Hon fångar mina elever från världens alla hörn med sin personlighet och intressanta ämne som ALLA kan relatera till. Hon går från teori till praktik under en förmiddag. Vi skrattar mycket och hennes övningar fungerar även som gruppstärkande övningar. Jag rekommenderar verkligen alla som har möjlighet att lyssna på Åsa. Det som är unikt förutom hennes budskap är de tydliga bilderna och hennes förmåga att anpassa språket till en målgrupp som inte har svenska som modersmål. Vi förstår budskapet och får med oss konkreta tips på hur vi kan hantera stress och motgångar i vardagen. Mycket värdefullt i dagens samhälle där många nyanlända har traumatiska händelser i sitt bagage.”
– Daniel Ericsson, Lärare, Carlsunds utbildningscentrum, Motala (21/5 2018)


“När vi efter föreläsningen talade om den så beskrev en av mina elever föreläsningen “som en stor, varm famn”. Åsa guidade oss på ett lätt sätt så att vi förstod varför vi blir stressade. Hon hade en fin presentation med ett fantastiskt bildstöd så att det var lätt att följa med och förstå. Hon berättade på ett mycket engagerat sätt och varvade teorier, bra exempel och praktiska övningar. Alla var engagerade och tiden gick mycket fort. Det var ofta nära till skratt och trots allvaret i ämnet så skrattade vi tillsammans många gånger. Den sista stunden fick vi flertalet exempel på hur man på bästa sätt undviker att bli stressad. Det var handfasta tips som jag är helt säker på att vi alla kommer att ha stor nytta av.”
– Maria Nordenberg, Lärare, Carlsund utbildningscentrum, Motala (21/5 2018)


“Bra vidd i föreläsningen, hög igenkänningsfaktor för alla!”
– Patricia Magnell, Administrativ chef, Ludvika kommun (7/5 2018)


“Jag är mycket nöjd och skulle vilja samarbete mer med dig. Jag tycker att kombinationen av fakta, forskning och konkreta råd och verktyg var en mycket bra blandning. Samt ditt sätt att göra föreläsningen levande med målande beskrivningar.”
– Ursula Furtig, Folkhälsosamordnare, Ludvika kommun (11/12 2017)


“När jag blundar så ser jag bilderna (som visades under föreläsningen) och minns vad Åsa berättade…. hon gav mig så många “krokar” att hänga upp min nya kunskap på. Proffsigt och superpedagogiskt genomfört!! Tack!”
– Carina Storgärds Rashford, Lärare, Stiernhööksgymnasiet, Rättvik (6/12 2017)


“Åsa har en fantastisk energi! Med fullkomlig närvaro ger hon kloka tips om hur livet kan bli roligare och mer innehållsrikt.”
– Caroline Levin, Grundare & VD, Pick Up Eko, Motala (19/11 2017)


referenserKurser & workshop.“Efter många år med ME är livet nu tillbaka. Men i en bättre version. Hela familjen har stärkts och vi lever och gör saker tillsammans nu. Jag är glad och närvarande – på riktigt.”
Karin Tarland, kursdeltagare (21/5 2019)


“Åsa är tydlig och jag upplever att hon verkligen vet vad hon pratar om, det känns äkta och jag fick snabbt ett förtroende för henne. Åsa har ett stort hjärta för andra människor. Hon inspirerar och uppmuntrar. Jag har kommit fram till vad som är viktigt för mig där jag befinner mig just nu.”
– M.F., kursdeltagare (4/10 2018)


“Jag har bara positivt att säga om kursen. Åsa är pedagogisk och det är lätt att förstå instruktionerna till övningar och Åsa berättar alltid varför man gör på ett visst sätt och vad man får för hälsosamma fördelar med det jämfört med hur vi är vana att andas. Efter kursen har jag fått ett nytt sätt att få kroppen att slappna av och ta en paus. Jag känner mig mer vaken och att lära sig att andas rätt ger ett nytt liv till kroppen och jag känner mig mer utvilad.”
– Johanna Boström, kursdeltagare (15/5 2018)


“Åsa är en fantastisk inspiratör som gör Lightning Process till ett begripligt verktyg som fungerar i vardagen. Hon plockar isär begreppen och hjälper dig paketera det på ett sätt som fungerar för dig, i ditt liv.”
– K.K., kursdeltagare (31/10 2017)


“Den var bra. Den fick mig och inse mina inre styrkor igen och landa i mig själv. Jag är medveten att svaren har jag inom mig. Ibland behöver man ha någon som kan vägleda eftersom man själv hela tiden vägleder andra så blir man lätt ensam med de mest. Jag har börjar fatta olika beslut som känns bra för mig själv när de både gäller jobbet och min relation. Tack för hjälpen ☺️.”
– F.U., kursdeltagare (16/10 2017)


“Lightning Process förändrade allt! Från att vara i ständigt mörker med smärtor och sömnproblem i ett slentrianmässigt grått töcken i byggbranschen till en levnadsglad lärare med självkännedom. Det kan bara bli en femma i betyg.”
– Danne Klarström, kursdeltagare (8/10 2017)


“Kursen förändrar hela ditt liv till det bättre och Åsa är en väldigt bra och pedagogisk person med mycket omtanke och brinner för det hon gör.”
– Jonna Boström, kursdeltagare (7/10 2017)


“Åsa är en fantastisk människa och har stor kunskap och är otroligt inspirerande. Det som står ut lite extra är hennes passion för Lightning Process och hennes passion att få hjälpa människor ut ur deras problem. Hon ser varje individuell person från den personens utgångspunkt och förutsättningar. Det ger Åsa de bästa möjligheterna att nå fram och lyckas genom Lightning Process. Hon är enormt givmild med sin tid och uppmärksamhet. Det uppskattar jag mycket. Hon har hjälpt många, och kommer hjälpa många fler framöver.”
– Glenn Larsson, kursdeltagare (7/10 2017)


“Efter kursen vågar jag ta större utmaningar, jag har lärt mig ett nytt och smartare sätt att tänka… det är ju faktiskt bara jag som kan styra hur jag känner. Jag har tagit jägarexamen och varit på min första älgjakt! Gillar sättet att tänka som kursen lär ut. Logiskt men man behöver verktyget förklarat för att förstå hur man ska gå till väga. Åsa är stabil, trygg och inspirerande. Hon är verkligen ett geni!”
– Petra Lönneberg, kursdeltagare (22/9 2017)


“Åsa Firth är väldigt engagerad och uppmuntrande. Hon tar sig tid att verkligen lyssna, och hon förklarar saker på ett pedagogiskt sätt med mycket humor och flexibilitet. Kursen var en fantastisk upplevelse för mig och jag känner mig positiv, glad och avslappnad (men samtidigt energisk) efteråt. Åsa hjälpte mig att förändra mitt liv och återfå min hälsa.”
– Susanne Herre, kursdeltagare (14/5 2016)


“Lightning Process-kursen har gett mig verktygen att få tillgång till ett djupt lugn och en härlig energi inom mig själv. Åsa är en fantastisk kurshandledare som utmanade med mildhet och medkänsla, vilket skapade en känsla av trygghet som gjorde det möjligt för mig att gå långt utöver gränserna för vad jag trodde var möjligt.”
– M.B., kursdeltagare (30/3 2016)


referenserEtt urval av klienter från England (2014-2017)


“I have worked through several sessions with Åsa and always found her to be incredibly capable in this field. Åsa was always sensitive and caring to needs and requirements whilst being encouraging and supportive. I have every confidence in Åsa’s ability to guide me through any situation with skill and care, she is a fantastic practitioner and just a nice person to be around.”
– Laura Dumbleton-Jones, Kenilworth, Storbritannien


“Åsa is such a warm and friendly practitioner who truly leads by example. She is very inspiring to be around and is brilliant to work with and I would really recommend her as a practitioner to anyone.”
– Sarah Johnson, London, Storbritannien


“I would just like to thank Åsa for her help at a time when I was struggling with an emotional issue. She stepped in with her kind and confident manner. We talked through the issue, and she helped me to see a way forward that has continued to improve my life and how I perceive things. I would recommend Åsa to anyone, no matter what the issue. She is professional, kind and very easy to work with.”
– Sue Wilkinson, Bridgnorth, Storbritannien


“Åsa has been a tremendous help and source of support to me as a mentor and coach on my journey into a new career. She has a personality that radiates warmth and positivity and she truly lights up any room with her wonderful radiance. Whilst she is vibrant, outgoing and confident, she is also calm and caring. She treats everyone with understanding, compassion and love. She has a deep understanding and an extraordinary talent for her work and will always ensure her clients get the very best from their time with her. When you choose Åsa as a practitioner, you choose the best!”
– Suzanne Milbourne, Durham, Storbritannien


“Åsa has a very calm, friendly demeanor, which makes her so easy to work with. She also has such a positive outlook, which is quite infectious. I feel like I’m in very safe hands indeed when working with Åsa and therefore change is inevitable.”
– Theresa Jauregui, Reigate, Storbritannien