Mitt löfte till dig:Att inspirera. Att motivera.


Hej och välkommen hit!


Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av hälsa, men jag började min karriär som ungdomsreporter på Falu Kuriren. Efter gymnasiet flyttade jag till Kanada för att jobba som barnflicka i Toronto under ett år. Jag blev kvar där och studerade så småningom kanadensisk litteraturhistoria på University of Toronto. Efter åtta år i Kanada återvände jag till Europa och Storbritannien, där jag läste till fytoterapeut vid University of Wales, Cardiff (BSc Honors, 1998-2002). Men i stället för att satsa på en karriär inom komplementärmedicin halkade jag in på ett spännande chefsjobb på ett medelstort företag i Brighton, England. Tio år senare var jag stressad till max och utbränd. Det var dags att göra någonting helt annat.

Sedan 2014 arbetar jag som livscoach och mental tränare (Phil Parker Training Institute, London). Hösten 2015 var jag färdigutbildad som Lightning Process instruktör, och jag är i skrivande stund Sveriges enda. Sedan 2018 är jag licensierad stress coach med fokus på ACT och mindfulness (Anna Hallén Utbildningar). Jag har även studerat KBT (2017, SDS Training Company, London).

Jag arbetar både med privata individer och i grupper, jag föreläser på skolor, företag och för anhörig-grupper och leder även kurser i praktisk stresshantering. Jag är särskilt intresserad av hur vardagsstressen påverkar våra liv och vikten av egenomsorg och återhämtning. På mina föreläsningar blandar jag fakta, forskning och konkreta tips med en stor dos humor som gör ämnet både spännande och lättförståeligt.

Med mina klienter arbetar jag alltid utifrån ett helhetsperspektiv, och mitt mål är att inspirera och motivera, och tillsammans finna lösningar till problem så att du kan skapa bestående förändringar. Jag lär ut enkla, effektiva och väl beprövade metoder som bidrar till ökad motivation, fokus och hållbar prestation. Och framför allt ger dig förbättrad hälsa och känslomässig balans.

Jag har mottagning i Vadstena och Lund och tar även emot klienter via Skype eller FaceTime.


Om ÅsaReferenser.I det uppkopplade och höga tempo som tycks ha blivit vår vardag, benar Åsa ut vad som händer med oss och vår omgivning. Vad är stress och återhämtning? Och vad händer med oss när vi inte lyssnar på kroppens signaler? Denna föreläsning borde ingå i alla chefers och medarbetares utbildning för att främja hälsa och välbefinnande både på arbetsplatsen och i hemmet.
Jenny Eriksdotter, Rotary (2019)


“Efter många år med ME är livet nu tillbaka. Men i en bättre version. Hela familjen har stärkts och vi lever och gör saker tillsammans nu. Jag är glad och närvarande – på riktigt.”
Karin Tarland, kursdeltagare (2019)Vill du veta mer?

Åsa Firth arbetar med vardagsstress.

Jag arbetar enligt följande grundprinciper:

 • Varje klient är en jämlike

  Jag är din coach, inte din terapeut, och som din coach är vi jämlika. Jag finns vid din sida så att vi tillsammans kan finna lösningarna till dina nuvarande problem.

 • Ställ de rätta frågorna

  Mitt sätt arbeta bygger på att vi redan har svaren inom oss, men att vi ofta saknar de rätta frågorna. Genom att lära dig att ställa träffsäkra frågor kan du börja vidga dina perspektiv och skapa nya förhållningssätt.

 • Fokus på framtiden

  Vi utgår alltid från nuet och fokuserar på vad du vill åstadkomma i framtiden. Du lär dig att bli uppmärksam på dina unika tankefällor och hur du kan ändra på dessa.

 • Respekt & empati

  En öppenhjärtig och fördomsfri inställning är grundpelaren i mitt arbete och mitt förhållningssätt till alla klienter. Jag möter varje person och situation med respekt, empati och vänlighet.

 

””Åsa är stabil, trygg och inspirerande. Hon är verkligen ett geni!””Petra Lönneberg, kursdeltagare