Kursplanering i full sving

Något som jag verkligen stortrivs med är att leda kurser. Gruppdynamiken är spännande på så många sätt och särskilt under helgkurser brukar det hända oerhört mycket väldigt snabbt. Just nu, medan vårregnet fortsätter att slå mot mitt fönster, håller jag på och förbereder just en sådan helgkurs som kommer att gå av stapeln den 12 och 13 maj i Rättvik, Dalarna.

”Nyfiken, uttråkad, ledsen, orolig, irriterad, fokuserad… vilket tillstånd befinner du dig i just nu?

Temat på kursen är Låt 2018 bli ditt år, och det kommer att bli två spännande och lärorika dagar med mycket skratt och aha-upplevelser. Du kommer att lära dig hur din hjärna fungerar, med många roliga exempel på varför vi reagerar som vi gör. Du kommer även att lära dig om tillstånd och triggers. Att vi alltid befinner oss i ett tillstånd, men att det ofta är fel tillstånd för situationen vi står inför. Vad triggar dig? Vem triggar dig? Vad kan du göra för att hantera jobbiga personer och oväntade situationer på ett bättre sätt? Vi kommer också att undersöka hur språket och våra tankar påverkar oss, och hur de kan ställa till det ordentligt, och till och med bidra till ökad sjukfrånvaro; ångest, nedstämdhet, oro och sömnproblem.

Under kursen kommer du att börja se på dig själv och din omgivning med helt nya ögon. Du kommer att glänta lite på dörren till ett helt nytt förhållningssätt, och du kommer att börja se möjligheter där du tidigare bara sett problem. Du kommer att känna dig mer förankrad och tryggare i dig själv.

Låter det spännande? Vill du veta mer? Du är varmt välkommen att höra av dig direkt till mig så kan vi pratas vid, och om du vill boka en plats så kontakta Ancie Bergendahl på Studieförbundet Vuxenskolan i Rättvik direkt. Det vore verkligen roligt att ses i maj.